top of page

Apicultura

L'apicultura, la cria d'abelles per a la producció de mel i altres productes apícoles, és una activitat fascinant que aporta beneficis tant al medi ambient com a la nostra economia. Les abelles, pol·linitzadors naturals, són imprescindibles per a la conservació de la biodiversitat i la producció d'aliments. A més, la mel i els productes apícoles tenen propietats nutricionals i medicinals molt valorades. A Catalunya, l'apicultura té una llarga tradició i compta amb un sector apícola actiu i compromès.

Si et preguntes com convertir-te o ser apicultor o busques informació sobre l'apicultura o l'activitat apícola a Catalunya, aquí hi trobaràs tot el que necessites:

Tràmits i normativa

Descobreix els tràmits obligatoris per a l'apicultura a Catalunya, com ara l'alta al Registre d'Explotacions Apícoles (REAC) i la llicència d'activitat ambiental. A més, consulta la normativa vigent sobre distàncies entre assentaments apícoles i altres aspectes legals rellevants.

Calendari apícola

Organitza't amb el nostre calendari apícola interactiu. Troba informació detallada sobre les tasques mensuals que cal realitzar a l'apiari per a la salut i productivitat de les teves abelles, des de la revisió de les colònies fins a la recollida de la mel.

 

Fes-te soci!

Fes-te soci de l'Associació Catalana d'Apicultors i gaudeix de formació, assessorament, trobades i molt més!

bottom of page