INTRODUCCIÓ A L´APICULTURA ECOLÒGICA

 

L’apicultura ecològica

Es una manera d’entendre el maneig i el cuidat de l’abella d’una manera més respectuosa. Tenint en compte aspectes que protegeixin la seva biologia i el seu entorn.

 

Que comporta fer apicultura ecològica

Hi han diferents premisses que la caracteritzant i que son d’obligat compliment.

Les arnes han d’estar ubicades en llocs que en un radi de 3km no hi hagin fonts de contaminació, no hi poden haver cultius modificats genèticament i tampoc s’hi poden produir fumigacions.

L’alimentació de les colònies només és permesa de forma excepcional, Quant per condicions climàtiques extremes a la colònia no li restin suficients reserves. Es pot alimentar amb mel, sucre o xarop de sucre, tots ells de producció ecològica. 

El tractament de la varroa només es poden fer amb mètodes no químics, timol i àcids orgànics: àcid fòrmic, àcid oxàlic i àcid làctic.

La procedència de la cera ha de ser de produccions ecològiques.

No es poden utilitzar materials com el plàstic o les resines, el poliuretà o la fibra de vidre per la construcció de les arnes.

 

Organisme regulador

L’organisme que certifica la mel ecològica és el CCPAE(Consell Català de producció Agrària ecològica). Realitza controls periòdics a les explotacions registrades per fer un seguiment i avaluació per que es compleixen les normes establertes en la producció ecològica.

 

Per més informació:

Quadern de normes tècniques ecològiques del CCPAE, capítol 7.

Fitxa PAE08

 

Els nostres patrocinadors

Associació d'apicultors de Catalunya

Passeig Diagonal (La Cruïlla), s/n
08271 ARTÉS
Telf. 647 299 404

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Acceptar